Wednesday, June 21, 2017

APA ITU PERDANA? PERDANA MENTERI?

Assalamualaikum dan salam sejahtera,

Tak lama lagi dah nak raya….Kepada adik-adik yang akan menduduki peperiksaan UPSR, jangan seronok sangat beraya tu. Ingat juga buku….

Hari ini cikgu KJ nak kongsikan nota mengenai nombor perdana secara percuma je (dibawah)….adik-adik boleh muat turun dan print sahaja. Cikgu KJ halalkan…. Kalau boleh share dan like juga facebook KelasMatematik Cikgu KJ ye….

Cikgu KJ teringat ketika mengajar nombor perdana ini. Cikgu KJ biasanya akan tanya pada anak murid Cikgu KJ

“Apa itu Nombor Perdana?”

“Perdana Menteri”

“Kereta Perdana”

“Isteri Perdana Menteri”

“Rumah Sukan Perdana”

Dan macam-macam lagi jawapannya….Itu yang seronoknya mengajar, jawapan yang tidak disangka-sangka akan keluar hehehe….


Nota
1. Naik Grab Car seronok tak? Betul ke yang INI
2. Seronok Shopping Masa raya. Cuba tengok INI



No comments:

Post a Comment